Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ALOE VERA - ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΑΜΑΤΟΥΡΓΗ?

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ Είναι απόλυτα λογικά όταν κάποιος έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την Αλόη και ενημερώνεται για τις θεραπευτικές και θαυματουργές της ιδιότητες να είναι επιφυλακτικός όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αλόη αλλά επιπλέον επειδή φαντάζει κυριολεκτικά απίστευτο αυτό το ταπεινό φυτό να κάνει καλό σε περισσότερες από 100 διαφορετικές ασθένειες πολλές από τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!
Η εξήγηση σε αυτό το περίεργο και πρωτόγνωρο γεγονός είναι η εξής : O οργανισμός μας αποτελείται από 65 δισεκατομμύρια κύτταρα στα οποία γίνονται αμέτρητες χημικές διεργασίες. Τα κύτταρα αυτά, για να λειτουργήσουν, πρέπει να οξυγονωθούν με επάρκεια. Αυτό γίνεται μέσω των τριχοειδών αγγείων. Το συνολικό μήκος των τριχοειδών είναι περίπου 150.000 χλμ. Τα τριχοειδή αγγεία είναι τόσο λεπτά, ώστε τα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν το οξυγόνο στους ιστούς περιμένουν την σειρά τους για να χωρέσουν και να κινηθούν μέσα στο αγγείο.
Όταν ο οργανισμός δεν τρέφεται σωστά, ή όταν επιδρούν άλλοι βλαβεροί παράγοντες, τότε η διαβατότητα των τριχοειδών αγγείων μειώνεται ή καταργείται από την συσσώρευση «βλαβερών ουσιών», με αποτέλεσμα οι ιστοί τους οποίους τροφοδοτούν τα τριχοειδή αγγεία να μην προσλαμβάνουν το απαραίτητο οξυγόνο, αφού τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι ιστοί αυτοί πάσχουν πολλαπλά και γίνονται επιρρεπείς για την ανάπτυξη συστηματικών νοσημάτων και φλεγμονών.
Τέτοιοι βλαβεροί παράγοντες είναι :1. H νικοτίνη 2. Το οινόπνευμα 3. Η ακτινοβολία κάθε είδους 4. Η ρύπανση του περιβάλλοντος5. Η χημειοθεραπεία 6. Το άγχος 7. Διάφορα παράσιτα 8. Η ακινησία 9. Η διατροφή.
Η αλόη χάρις στην αλληλεπίδραση και στην συνεργική δράση των συστατικών της, διαλύει τους συσσωρευμένους βλαπτικούς παράγοντες που επικάθονται ανάμεσα στα κύτταρα των τριχοειδών αγγείων και τα φράζουν.
Βελτιώνει έτσι την διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων και έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών του οργανισμού και την αύξηση της ικανότητάς του να καταπολεμήσει συνολικά τόσο τους εξωγενείς όσο και τους ενδογενείς παράγοντες που διαταράσσουν την υγεία μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου